Huisregels

 • Alle bezoekers worden geacht hun entreesticker zichtbaar te dragen.
 • Tassen, rugzakken en paraplu's groter dan A4 dienen achtergelaten te worden in de garderobe en zijn niet toegestaan in het museum.
 • Jassen mogen niet over de arm gedragen worden.
 • Eten en drinken is niet toegestaan.
 • Fotograferen zonder flits is toegestaan.
 • U kunt gebruik maken van onze garderobe en kluisjes in de gangen naar het café (inworp € 1,00, retour na gebruik).
  Als u het sleuteltje verliest, zijn wij genoodzaakt € 5,00 in rekening te brengen.
 • In het Bonnefanten gelden officieel vastgestelde bezoekvoorwaarden. De complete tekst van deze voorwaarden is verkrijgbaar bij de ticketbalie op de begane grond. U kunt de complete tekst ook hier (pdf) downloaden.
  Volgens deze bezoekvoorwaarden is het museum gerechtigd bezoekers te verzoeken bij het betreden of het verlaten van het gebouw mee te werken aan een veiligheidsfouillering.
 • In het hele museum is videobewaking.

Bonnefanten, 2019

FAQ

Is het museum geschikt voor minder mobiele bezoekers?

 • Jazeker, het museum is grotendeels rolstoeltoegankelijk.
 • Er is een lift naar alle verdiepingen.
 • Op elke etage staan banken en draagbare museumkrukken.
 • Er zijn twee invalidentoiletten op de begane grond.
 • Er is een invalideplaats op het eigen parkeerterrein van het museum.

Indien gewenst kunt u voorafgaand aan uw bezoek een rolstoel reserveren via +31 (0)43 329 0111 of aanmelden@bonnefanten.nl.

Zijn er audiotours beschikbaar?
Ja, u kunt voor 2 euro een audiotour huren bij de servicebalie. Er zijn ook speciale kids audiotours.

Kunnen we in het museum een broodje eten?
Ja, in museumcafé Ipanema kunt u terecht voor lunch (o.a. broodjes, salades, soep) en verschillende versnaperingen. Ook geschikt voor grote groepen. Voor meer informatie www.ipanema.nl.

Mag ik foto's in het museum maken?
Ja dat mag, maar zonder flits en zonder statief.

Is bruidsfotografie mogelijk?
Het Bonnefanten is een uitstekende locatie voor bruidsfoto's. Foto's maken buiten op de toren is alleen onder bepaalde voorwaarden mogelijk (houd rekening met extra kosten voor bewaking).

Gelieve vooraf contact op te nemen 043-329 0111 of via aanmelden@bonnefanten.nl om door te geven wanneer de reportage plaatsvindt en om af te stemmen wat mogelijk is. Wij maken dan melding van uw komst en kunnen u informeren of er die dag speciale activiteiten gepland staan. Komt u alleen met de fotograaf en bruidskinderen, dan zijn hieraan geen kosten verbonden.

Mag ik foto's gemaakt in het museum publiceren?
Dit is niet vanzelfsprekend i.v.m. beeldrecht van de kunstenaar. Bij twijfel gelieve contact op te nemen met de afdeling pers en publiciteit via pressoffice@bonnefanten.nl.

Is het museum geschikt voor kinderen?
Het Bonnefanten is zeker geschikt voor kinderen. Om het bezoek nog leuker te maken voor kinderen zijn er speciale doe-het-zelf activiteiten voor verschillende leeftijden en families.

Hoe kan ik het museum steunen?
Door lid te worden van onze Vereniging Vrienden van het Bonnefanten. De vereniging heeft ongeveer 350 leden en organiseert diverse activiteiten. Een groot deel van uw jaarlijkse bijdrage komt ten goede van kunstaankopen. Of door bij te dragen aan Het Bonnefantenmuseum Fonds, waarmee u een steentje bijdraagt aan de toekomst van het Bonnefanten.

Kan ik mij inzetten voor het museum?
Ja, wij werken met een team van vrijwilligers die dagelijks de servicebalie bemannen. Wilt u ook meer betrokken raken bij ons museum? Stuur dan een e-mail inclusief motivatie naar: nijenhuis@bonnefanten.nl Met alle vrijwilligers worden kennismakingsgesprekken gevoerd.

Waar is de vloer in het museum van gemaakt?
Onze parketvloer bestaat uit tropisch hardhout genaamd keruing.

Hoe blijf ik op de hoogte van activiteiten & tentoonstellingen?
Meldt u aan voor onze digitale nieuwsbrief, bezoek onze website regelmatig en volg ons op verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter.

Is er een speciaal aanbod voor bedrijven?
Ja, het Bonnefanten wordt regelmatig door bedrijven gebruikt voor vergaderingen of relatieontvangsten. Ook bestaat de mogelijkheid om relatiegeschenken via de Museum Shop te bestellen. Tevens kunt u speciale avondopenstellingen of bijeenkomsten in het museum organiseren. Neem voor meer informatie contact op met bonnier@bonnefanten.nl.

Kan ik de toren beklimmen?
De toren is in de zomermaanden juli en augustus geopend en in het kader van speciale evenementen. Het torenbezoek is altijd weersafhankelijk, bij slecht weer gaan ook vooraf aangekondigde torenbezoeken helaas niet door.

Waar komt de naam Bonnefanten vandaan?
De naam Bonnefanten is afkomstig van een van de vorige behuizingen van het museum, het gebouw van het Bonnefantenklooster in Maastricht. In de volksmond had dit convent in de 18de eeuw de benaming Couvent des bons enfants (Klooster van de goede kinderen) meegekregen, omdat de jeugd bij de kloosterzusters zo voorbeeldig werd opgeleid. Weldra stond het klooster in het Maastrichtse spraakgebruik bekend onder de naam Bonnefanten.