125.000ste bezoeker

Het Bonnefanten is populair bij het museumpubliek en daar zijn we trots op. Deze week mochten we de 125.000ste bezoeker van het jaar verwelkomen. Als dit zo doorzet komen we op het fantastische resultaat van 150.000 bezoekers dit jaar uit.

Smaakt naar meer

Nooit eerder kwamen er zoveel bezoekers naar ons museum. De spraakmakende en succesvolle tentoonstelling patricia kaersenhout: Visions of Possibilities die veel positieve (internationale) media-aandacht heeft gekregen, verklaart deels het succes. Maar ook activiteiten voor en in samenwerking met nieuwe doelgroepen en onze (gratis) publieke events dragen er aan bij. Succesvolle outreach activiteiten dit jaar waren het pop-up museum op Pinkpop, Cultura Nova en Festival MAAS! De Bonnefanten Free Fridays zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot echte publiektrekkers. Met als hoogtepunt dit voorjaar de Bonnefanten Free Friday i.s.m. de Oud-Limburgse Schuttersfederatie tijdens TEFAF met 1.750 bezoekers. En dan is er natuurlijk de indrukwekkende vaste collectie en ons iconische museumgebouw aan de Maas. Welke toerist die een dagje naar Maastricht komt wil er nou niet op de trappen van Aldo Rossi staan? Kortom: verschillende factoren versterken elkaar en maken dat het Bonnefanten een trefpunt is voor jong en oud, kunstkenners en kunstontdekkers, dat vaak meermaals per jaar bezocht wordt.

Het is pas november... 

Jaarlijks wordt ingezet op een schatting en streven van groei van het bezoekersaantal. De ambitie van 140.000 bezoekers voor 2023 lijkt met de huidige prognose ruimschoots gehaald te worden. Het Bonnefanten is trots te kunnen melden dat dit jaar een gemiddeld maandbereik van 12.500 bezoekers is gehaald en we naar verwachting dit jaar 150.000 enthousiaste bezoekers mogen verwelkomen! Doorgroeien naar dit streefgetal is realistisch gezien het aanbod voor dit najaar en het komend seizoen. Met de kerstvakantie voor de boeg is BINNENSTEBUITEN een absolute aanrader voor alle nieuwsgierige niet-volwassenen vanaf 6 jaar om een kijkje te komen nemen. Vanaf 2 december wordt in het Bonnefanten het 100ste geboortejaar van de Japans-Amerikaanse kunstenaar Shinkichi Tajiri gevierd, een tentoonstelling waar nu al door velen naar wordt uitgekeken. De Bonnefanten Free Friday,  de publieksopening op 1 december, kan wel eens voor een nieuw BFF-record gaan zorgen.

Verwachtingsvol 2024

Ook volgend jaar heeft Bonnefanten veel moois in petto voor bezoekers. In maart opent de allereerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van de internationaal geroemde, Britse kunstenaar en filmmaker Isaac Julien. Ook de grote presentatie oude kunst De Zeven Hoofdzonden zal naar verwachting veel bekijks trekken vanaf het najaar 2024. De beroemde gelijknamige prentenreeks van Pieter Bruegel de Oudere is het vertrekpunt voor een reis door de tijd naar de actualiteit. Genoeg moois in het verschiet dus!

Stilstaan bij mijlpaal

Maar eerst werd deze week het meest recente succes gevierd. Wim Bogaert uit Maastricht en zijn twee kleinkinderen Jesse en Fleur uit Riemst (B) kwamen een dagje naar het Bonnefanten voor onder andere de tentoonstelling BINNENSTEBUITEN. Ze gaan daarmee de boeken in als 125.000ste bezoeker van 2023. Bij de balie van het museum werden ze welkom geheten door de twee museumdirecteuren en verrast met een mooie bos bloemen en een voucher voor een stuk Limburgse vlaai en een drankje in het museumcafé Ipanema. De kinderen konden niet wachten hun eerste bezoek aan het Bonnefanten te beginnen met een ritje van de glijbaan..

Van Links naar rechts: Fleur, Wim Bogaert, Jesse, Stijn Huijts (algemeen directeur), Peggy van Sebillen (adjunct-directeur)

Noot voor pers:
Voor meer informatie en interviews, kunt u contact opnemen met Kris Németh via pressoffice@bonnefanten.nl of +31 (0)6 27 36 48 02.

Beeld header: bonnefantenmuseum, 2006, foto Kim Zwarts

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden