Op 1 juli 2023 vieren en herdenken we met Keti Koti de werkelijke afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij.Op 1 juli 2023 vieren en herdenken we met Keti Koti de werkelijke afschaffing van de Trans-Atlantische slavernij.
Dit jaar is het 150 jaar geleden.
In samenwerking met Creatief productiebureau KIP Republic organiseert Bonnefanten op deze dag Free Heri Heri For All (Free Heri Heri). Ter nagedachtenis aan het slavernijverleden en om het verleden te verbinden met het heden, wordt gezamenlijk en gratis het Surinaamse gerecht Heri Heri gegeten. Samen beogen we hiermee burgers onderling te verenigen en de herdenking inclusief en toegankelijk te maken. Tevens biedt het samen eten kans op dialoog en uitwisseling omtrent de betekenis van de dag en het delen van kennis over de geschiedenis.

Athos Eet-Maakt-Doet maakt voor deze dag 200 maaltijden Heri Heri. Heri Heri is een Surinaams gerecht dat is ontstaan uit wat er op de plantage overbleef en werd verbouwd en gegeten door de tot slaaf gemaakte voorouders. Het gerecht zoals wij dat nu kennen bestaat uit gekookte zoete aardappel, cassave, gele en groene banaan, gezouten vis (bakkeljauw) een ei en garnering.

Keti Koti/Kibra Kadena Comité Limburg verzorgt het programma. Het collectief, bestaande uit Nederlanders met roots uit voornamelijk Suriname en Curaçao, voorziet deze middag van traditionele muziek, dans en voordrachten in de vorm van spoken word. Kom langs, geniet van het traditionele Heri Heri gerecht en ga met elkaar in gesprek over de gedeelde geschiedenis achter het slavernijverleden. Iedereen is van harte welkom!

Datum

Zaterdag 1 juli 2023

Tijd

12:00 - 15:00 uur, vrije inloop 

Waar

Museumcafé Ipanema (terras)

Toegang

Deelname en maaltijd is gratis

*Het Heri Heri gerecht is niet vegetarisch. Het gerecht kan voor vegetariërs geserveerd worden zonder gezouten vis (bakkeljauw).

**Een gerecht reserveren is niet mogelijk.

Keti Koti - Free Heri Heri For All wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maastricht.

Headerdafbeelding: Diana Ejaita

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden