Het weekend van 5 en 6 september markeren de start van het culturele seizoen in Maastricht. Daarom zijn er op zaterdag 5 september en zondag 6 september gratis extra activiteiten in het museum, aangeboden door de Bonnefanten First Fridays.

Ben je al in het museum en wil je het tijdschema bekijken:

TIJDSCHEMA

Wat is er te doen?

Workshops
 • Volwassenen

  Tijdens het weekend kun je meedoen aan een workshop ‘Linnentassen versieren’ of ‘Lampjes maken voor het AZC’. Ook kun je je laten inspireren door de Kunstketel schilders club en zelf aan de slag met kwasten en verf!

  De Kunstketel is een intensieve samenwerking tussen Trajekt en Kumulus op het gebied van Kunsteducatie in de wijk.

  Duur: eigen inloop - 12:00-16:00
  Wanneer: zaterdag 5 sept. & zondag 6 sept.

 • Kinderen
  Workshop Overwin je angst!

  Samen met workshopbegeleider Sándor Sinkó ga jij je angsten overwinnen door ze aan te vallen! Eerst kijken we voor inspiratie naar het werk Anthology of fear van kunstenares Maria Barnas. Daarna ga jij je angsten opschrijven/tekenen op een groot vel. Klaar om je angsten te overwinnen? Dan mag je ze wegjagen door met papieren pijltjes op ze te schieten...

  Duur: 1,5 uur - 13:30-15:00
  Wanneer: zaterdag 5 sept. & zondag 6 sept.
  Opmerking: ouders/ begeleiders hoeven niet aanwezig te zijn tijdens de workshop
Rondleidingen
 • Op reis met Sky rondleidingen voor de hele familie

  Ga CO2- neutraal op reis in het Bonnefanten! Onze enthousiaste reisleidster Sky neemt je mee aan de hand van kunstwerken naar andere landen, andere culturen en andere tijden. Inclusief een positieve cultuurshock!

  Aan het einde van deze tour geeft Sky je een opdracht die je samen ter plekke gaat uitvoeren.

  Duur: 1 uur - 12:00-13:00 & 15:00-16:00
  Wanneer: zaterdag 5 sept. & zondag 6 sept.

 • Verhaal op zaal

  Neem een krukje en schuif aan bij Verhaal op zaal. In ongeveer 10 minuten geeft een rondleider van het museum een introductie op een tentoonstelling. Daarna is er ruimte voor het stellen van vragen.