Bonnefanten Free Fridays - 23 juni


Vrijdag 23 juni is het weer tijd voor Bonnefanten Free Fridays.
Verwacht een gratis avond in het museum vol leuke activiteiten.

Benieuwd wat er allemaal te doen is? Hou onze website en socials in de gaten en zet de datum alvast in je agenda.

Datum: vrijdag, 23 juni
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Entree: gratis

Wat zijn Bonnefanten Free Fridays?

MicrosoftTeams-image (1).pngMicrosoftTeams-image (4).png

Een gratis avond in het museum. Voor, door & met jou.

Musea zijn de schatkamers van de samenleving waarin verleden en heden samenkomen. Ze zijn het geheugen van stad, streek en land en bieden nieuwe vensters op de wereld of vergroten de bestaande vensters. Juist in deze tijd, waarin alles draait om zelf ervaren en beleven, zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn plekken voor bezinning, verwondering, verbazing en ontroering, allemaal emoties die musea een intrinsieke waarde geven. Vanzelfsprekend moet dit voor iedereen bereikbaar zijn.

Tijdens Bonnefanten Free Fridays (#BFF), openen we de deuren voor een gratis avond in het museum. Elke editie nodigen we een verrassende vereniging, club, stichting of sub-cultuur uit, om samen een uniek programma te organiseren. Als uitgangspunt voor het programma nemen we de collecties oude en hedendaagse kunst of de tijdelijke tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn. De programmering bestaat uit verschillende activiteiten, die de bezoeker uitdagen van toeschouwer te veranderen naar deelnemer of zelfs co-creator.

Mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterijProvincie Limburg, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Gemist: Bonnefanten Free Fridays | TEFAF Welcome Party

Datum: vrijdag, 10 maart
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Entree: gratis

Elke Bonnefanten Free Friday verrassen we bezoekers met een gratis avond in het museum. Deze keer werken we nauw samen met de Oud-Limburgse Schuttersfederatie ter gelegenheid van de Vaandeldrager on Tour. Net als het museum, is ook de museumshop en Ipanema geopend.

Ter ere van TEFAF Maastricht wordt het een extra feestelijke avond met veel aandacht voor kunst, Limburgse schutters en vaandeldragers, en muziek. Zoals een interview met kunstenaar Berlinde De Bruyckere, kunstgesprekken met experts, workshops, een swingend optreden door Jazzsounds. En partyliefhebbers kunnen in de toren dansen!

Benieuwd naar het volledige programma?
Bekijk het tijdschema:

PROGRAMMA 10 MAART

Artist Talk met Berlinde De Bruyckere

Berlinde De Bruyckere gaat in gesprek met junior conservatoren Jip van Reijen en Celien Govaerts over de verweving tussen oude kunst en hedendaagse beeldende kunst. In 2020 verwierf Bonnefanten Arcangelo III, 2020 en plaatste dit werk recent bij de collectie middeleeuwse beeldhouwkunst. De Bruyckere vertelt over haar inspiratiebronnen (oude meesters, christelijke iconografie, literatuur, film en muziek) en hoe ze die naar een hedendaags platform tracht te brengen.

Last but not least, naast alle activiteiten is het ook de uitgelezen kans om het museum gratis te bezoeken en alle tentoonstellingen te bekijken. Klik hier om te bekijken wat er te zien is.