Bonnefanten Free Fridays

Datum: vrijdag, 10 februari
Tijd: 20:00 – 23:00 uur
Entree: gratis

Elke Bonnefanten Free Fridays (#BFF) verrassen we de bezoeker met een gratis avond in het museum. Dit keer werken we samen met Maastricht Institute of Arts. Op verschillende plekken in het museum geven kunstacademie alumni creatieve workshops: teken landschappen bij Pieter Brueghel, portretten bij Peter Paul Rubens, stillevens bij Henri de Fromantiou of teken een (naakt)model na in de Cupola! Daarnaast nodigt Sándor Sinko, docent Beeldende Kunst, de bezoekers uit een afgietsel te maken van bijvoorbeeld je handen of gezicht.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling A Room of One’s Own vinden er live kunstenaarsgesprekken plaats met Marijke Stultiens, Lydia Schouten en curator Andrew Mummery.

Om de sfeer van de avond goed op gang te laten komen, zorgen muzikale duizendpoot Coen van Dam en saxofonist Boris van der Lek voor zinderende jazz. En kom je meer te weten over de collectie oude en hedendaagse kunst tijdens een van de vele speedtours. 

Last but not least, naast alle activiteiten is het ook de uitgelezen kans om het museum gratis te bezoeken en alle tentoonstellingen te bekijken. Klik hier om te bekijken wat er te zien is.

Bonnefanten Free Fridays: Een gratis avond in het museum. Voor, door & met jou.

Wat zijn Bonnefanten Free Fridays?
BFF2 - YO Take Over

Een gratis avond in het museum. Voor, door & met jou.

Musea zijn de schatkamers van de samenleving waarin verleden en heden samenkomen. Ze zijn het geheugen van stad, streek en land en bieden nieuwe vensters op de wereld of vergroten de bestaande vensters. Juist in deze tijd, waarin alles draait om zelf ervaren en beleven, zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn plekken voor bezinning, verwondering, verbazing en ontroering, allemaal emoties die musea een intrinsieke waarde geven. Vanzelfsprekend moet dit voor iedereen bereikbaar zijn.

Tijdens Bonnefanten Free Fridays (#BFF), openen we de deuren voor een gratis avond in het museum. Elke editie nodigen we een verrassende vereniging, club, stichting of sub-cultuur uit, om samen een uniek programma te organiseren. Als uitgangspunt voor het programma nemen we de collecties oude en hedendaagse kunst of de tijdelijke tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn. De programmering bestaat uit verschillende activiteiten, die de bezoeker uitdagen van toeschouwer te veranderen naar deelnemer of zelfs co-creator.


Mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterijProvincie Limburg, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.