De serie The Studio in het Bonnefanten biedt een podium aan kleinschalige solopresentaties waarin kunstenaars verslag doen van recente ontwikkelingen in hun werk.

The Studio #7: The Same Room

Minne Kersten studeerde in 2016 af aan de Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam) en nam van 2018 tot 2020 deel aan De Ateliers (Amsterdam). In 2022 volgden nominaties voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst en de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs en werd ze geselecteerd voor een residentie bij Triangle-Astérides (Marseille, Frankrijk).

Emotionele verbinding met architectuur 

Minne Kersten onderzoekt de verwevenheid van menselijke emoties met architecturale ruimtes. Een gebouw als plaats bestaat fysiek, maar wordt door mensen ook psychologisch
ingevuld met gevoelens en herinneringen verbonden aan de plek. Kersten is specifiek geïnteresseerd in hoe deze ruimte, wanneer zich iets traumatisch afspeelt, verandert.

©Courtesy Minne Kersten. Photo: Roos Quakernaat
Courtesy van Minne Kersten en Annet Gelink Gallery. Foto: Roos Quakernaat.

Met The Same Room creëert ze op basis van persoonlijke ervaringen een fictionele wereld bestaande uit een installatie, schilderijen en een beeldhouwwerk. De emotionele impact wordt door middel van water verbeeld. Via deze verschillende media onderzoekt Kersten de mogelijke interpretaties van suggestieve beelden. Welk verhaal creëert de toeschouwer?

Wil je meer weten over The Studio #7 met Minne Kersten? Lees dan het vouwblad behorende bij de tentoonstelling of bezoek haar website

VOUWBLAD

Wil je graag Minne zelf horen vertellen over haar werk? Luister dan naar 'Aflevering 226 - Minne Kersten' van de podcast Kunst Is Lang.

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden