De serie The Studio in het Bonnefanten biedt een podium aan kleinschalige solopresentaties waarin kunstenaars verslag doen van recente ontwikkelingen in hun werk.

The Studio #8:
Caroline Sarneel

Caroline Sarneel (Geleen, 1992) woont in Maastricht en werkt in Beek. Ze uit zich voornamelijk in de schilderkunst en analoge fotografie. In de zomer van 2022 rondde ze haar bachelor in autonome beeldende kunst af aan het Maastricht Institute of Arts. Vervolgens won ze de vierde editie van het Limburgs Beeldende Kunst Stipendium. Daarvoor verkreeg ze een residentieplek van een half jaar aan de Jan van Eyck Academie en een The Studio presentatie in het Bonnefanten.

Caroline Sarneel, Hoquetus 2023
Caroline Sarneel, Hoquetus, 2023. Courtesy van de kunstenaar.

Caroline Sarneel

Sarneel is gefascineerd door de verhouding tussen de nietige mens en de grootse natuur, die van de aarde tot aan de oneindige kosmos reikt. Ze linkt boswachten met ruimtereizen: in beiden staat de afzondering centraal. In het alleenschap vindt Sarneel de kern van haar mens-zijn. Dat gevoel van het behoren tot een allesomvattende nietsheid is waar ze naar op zoek is wanneer ze creëert. Ze zoekt geen verklaring, maar laat zich juist leiden door de ervaring van het mysterie en het niet-weten.

“In het ideale geval hebben mijn werken geen uitleg nodig. In een ander geval kies ik ervoor dit te beperken, omdat woorden nooit kunnen bereiken wat het werk zelf kan vertellen. Ik probeer in mijn werkwijze, die van het alleenschap – niet te verwarren met eenzaamheid, maar te begrijpen als een afgezonderde staat van zijn die geen kwel, maar vreugde en ruimte voor heldere reflectie biedt – open te staan voor mijn natuurlijke omgeving."

Atelier Caroline Sarneel in de Jan van Eyck Academie, 2023. Courtesy van de kunstenaar
Atelier Caroline Sarneel in de Jan van Eyck Academie, 2023. Courtesy van de kunstenaar

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden