Stimulering werk jonge Limburgse kunstenaar

Kunstenaar Morena Bamberger uit Roermond is de eerste ontvanger van het Limburg Beeldende Kunst Stipendium, een nieuwe beurs ingesteld door de Provincie Limburg. Het stipendium is bedoeld om het werk van een jonge Limburgse kunstenaar te stimuleren, zichtbaar te maken en onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Morena Bamberger verblijft in oktober en november 2019 aan de Jan van Eyck Academie, waarna haar werk tentoongesteld wordt in de projectruimte van het Bonnefantenmuseum. Aan het stipendium is een geldbedrag verbonden van €5000,- waarmee nieuw werk gemaakt kan worden, geschonken door de Provincie Limburg.

Het Limburgs Beeldende Kunst Stipendium

Het stipendium is door de provincie in 2018 als het 'Lex ter Braak stipendium' gegeven aan Lex ter Braak ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur aan de Jan van Eyck academie. De naam is later omgedoopt tot het Limburg Beeldende Kunst (LBK) Stipendium, nadat er een commissie is gevormd met Lex ter Braak, Stijn Huijts, directeur van het Bonnefanten en Joep Vossebeld, kunstenaar, curator, schrijver, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de selectie van het LBK Stipendium.

Ger Koopmans, gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Limburg, opende de tentoonstelling op 24 november in het Bonnefanten.