De nieuwe serie The Studio in het Bonnefanten biedt een podium aan kleinschalige solopresentaties waarin kunstenaars verslag doen van recente ontwikkelingen in hun werk.

The Studio #1: Charlotte Lagro: The Fifth Gate


De nieuwe serie The Studio in het Bonnefanten biedt een podium aan kleinschalige solopresentaties waarin kunstenaars verslag doen van recente ontwikkelingen in hun werk. Charlotte Lagro (1989, Maastricht) bijt de spits af en toont vanaf 14 juni in haar eerste museale solopresentatie The Fifth Gate een momentopname in haar atelierpraktijk.

Charlotte Lagro's praktijk beweegt zich soepel tussen video, fotografie, performance, audio- en ruimtelijke installaties. In haar werk komt haar scherpe observatievermogen tot uitdrukking. Nieuwsgierigheid naar de mensen om haar heen drijft haar. Met een onderzoekende blik tast ze haar onderwerp af, roept allerlei vragen op, maar waakt ervoor antwoord te geven.

In The Fifth Gate laat Lagro een constructie van verkeerslichtpalen als een hekwerk met vier doorgangen zien waar de bezoeker vrijelijk doorheen kan bewegen. Vervreemd van hun alledaagse functie en context vormt het staketsel een paradoxale gestalte. Het is kader en object ineen; fysiek aanwezig en toch immaterieel. Ontheven van hun dagelijkse taak en geherwaardeerd. Lagro spreekt via dit soort lastig te peilen beelden graag het associatievermogen van de kijker aan.

Beeld: Charlotte Lagro, VRI ME550, 2019, courtesy the artist

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden