Bonnefanten @Pinkpop-up museum:
Navid Nuur - LUBE LOVE

Tijdens Pinkpop 2016 is het Bonnefanten voor de derde keer op rij aanwezig met Bonnefanten@Pinkpop-up museum op de Kalm Aan Laan. In het paviljoen op het festivalterrein, toont het museum in samenwerking met de BankGiro Loterij de tentoonstelling LUBE LOVE van de Nederlandse kunstenaar Navid Nuur (Teheran, 1976).

Navid Nuur

Navid Nuur is een kunstenaar die een immense creativiteit en verbeeldingskracht feilloos weet om te zetten in een gevarieerd beeldend repertoire. Door het gebruik van allerlei materialen en technieken zet hij gemakkelijk de mensen aan het werk. Is het niet fysiek door het maken en afschieten van pijltjes, dan is het wel dat je brein op volle toeren gaat draaien bij het zien van zijn werk.

De afgelopen tien jaar is Nuurs ster gestaag rijzende geweest in de internationale kunstwereld. Solotentoonstellingen waren onder andere te zien in het kunstcentrum Matadero in Madrid, Parasol Unit in Londen en het Centre Pompidou in Parijs. Zijn werk werd bekroond met de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst (2011) en de prestigieuze Discoveries Prize tijdens de eerste editie van Art Basel in Hong Kong (2013).

LUBE LOVE

Het Bonnefanten@Pinkpop-up museum is dit jaar verworden tot een speelveld. De tentoonstelling in het paviljoen is een follow-up van Nuurs succesvolle solotentoonstelling LUBE LOVE die in 2013 in het Bonnefanten in Maastricht te zien was. Het concept is speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een compacte versie, waarin ook nieuwe werken te zien zijn.
Met zijn kunstwerken wijst Nuur de toeschouwer graag de weg naar het onderbewuste, naar een wereld waarin alles met alles blijkt samen te hangen. Geen kunst waarbij je achterover kunt leunen, maar juist werk waarbij je tot nadenken en zelfs tot concrete actie wordt aangezet.

Pinkpop 10-11-12 juni 2016, Bonnefanten@Pinkpop-up museum, Landgraaf