• Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre
  • 2021-11-14T00:00:00+01:00
  • 2022-05-15T23:59:59+02:00
  • Op 14 november opent in het Bonnefanten een magische solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Laure Prouvost (Croix, 1978).

Op 14 november opent in het Bonnefanten een magische solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Laure Prouvost (Croix, 1978). Prouvost werd wereldberoemd door haar feeërieke installaties, waarmee ze in 2013 de Turner Prize won. Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre is een tentoonstelling die de bezoeker onderdompelt in een droomwereld waarin hij uitgenodigd wordt om op zoektocht te gaan naar de dingen die ons verbinden, ondanks onze verschillen, ongeacht onze leeftijd, taal of herkomst.

De tentoonstelling is gebaseerd op de presentatie die Prouvost maakte voor de Biënnale van Venetië in 2019. In het Bonnefanten transformeert Prouvost de presentatie tot een nieuw, site-specific totaalkunstwerk. Naast het droomachtige van de tentoonstelling is haar werk ook ook scherp activistisch; emancipatie, globalisatie en klimaatverandering vormen belangrijke thema's in haar oeuvre. Verwacht ruimtes met immersieve installaties, waarbij ze verschillende kunstvormen, zoals geblazen glas, geweven tapijten, epoxy en video, laat samenkomen.

Laure Prouvost_French Pavillion Biennale Venice 2019_ Photography by Cristiano Corte
Foto Cristiano Corte

Hoofdbeeld: Laure Prouvost, film still, HD video, 2019. Courtesy of the artist, Galerie Nathalie Obadia (Paris - Bruxelles), Galerie carlier | gebauer (Berlin) & Lisson Gallery (London - New York)

InstitutFrancais