Grayson Perry: Hold Your Beliefs Lightly
(Solotentoonstelling)

Grayson Perry (1960) is een van de bekendste hedendaagse Britse kunstenaars. In 2003 won hij de prestigieuze Turner Prize. In zijn werk worden esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke thema's. Terugkerende thema's in het werk zijn religie & mythologie, identiteit & gender, kunst & kunstwereld, klasse & consumentisme, conflict & oorlog. Deze thema's staan centraal voor het werk van Perry en vormen het klankbord van zijn leven. Het Bonnefanten verwierf recent enkele werken van Perry: het wandtapijt The Walthamstow Tapestry, de monumentale, vierdelige ets A map of days en de keramische vaas Memory Jar.

Het werk van Grayson Pery kent een enorme diversiteit aan technieken en materialen, en bestaat onder meer uit wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken en zelfs een compleet huis. Na Maastricht reist de tentoonstelling naar het ARoS Museum in Aarhus (Denemarken) waar deze vanaf 25 juni te zien zal zijn.

Met deze tentoonstelling Grayson Perry zet het Bonnefanten een nieuwe stap in een koers, die zich in het nationale museumlandschap onderscheidt door de eigen(wijze) accenten en prioriteiten waar het museum voor kiest. Daarbij kiest het museum bewust voor de representanten van de "secret canon" en voor de vele interessante maar onderbelichte kunstgeschiedenissen die zich in de ooghoeken van de mainstream kijkrichting voltrekken.

image.png

Een kleurrijke kunstenaar om verliefd op te worden. - Volkskrant, 8 januari 2016.

***** Alleen de grootste zuurpruim kan het kleurrijke werk van de erudiete Britse multikunstenaar en knuffeltravestiet Grayson Perry weerstaan.- Volkskrant, 4 maart 2016.

***** Deze tentoonstelling moet u gezien hebben. - Trouw, 16 maart 2016.