Ontdek wat jou jou maakt en zoom vervolgens uit naar jouw rol in de samenleving en de voetprint die je achterlaat in de educatieve tentoonstelling BINNENSTEBUITEN.

Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnefanten 2023. Foto:Ivory van Appeven

Kom spelen, onderzoeken en ontdekken

In geen enkele andere tentoonstelling mag je zoveel aanraken, luisteren, klimmen, praten en knutselen! Bij BINNENSTEBUITEN zijn alle nieuwsgierige, niet-volwassenen vanaf 6 jaar van harte welkom. 

Van de dromerige binnenwereld van een kind tot de grote buitenwereld van een puber. In BINNENSTEBUITEN, ontworpen door Studio La Meul, Rotterdam, doe en zie je dingen die je normaal niet in een museum verwacht.

Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnenfanten 2023. Foto: Ivory van Appeven.

Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnefanten 2023. Foto: Ivory van Appeven.

Van binnen ...

Je eerste stappen zet je in de ruimtevullende installatie Ethereality van kunstenaar Morena Bamberger alsof je de wereld voor het eerst ziet. Verwonder je en merk op dat je jezelf steeds beter leert kennen, net als je thuisomgeving. Even verderop zie je scheven muren, die op je afkomen. Deze omgeving ziet er net wat anders uit dan wat je gewend bent.

Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnefanten 2023. Foto:Ivory van Appeven“Ritterbex’ jezelf! Neem een filter en ga voor de spiegel staan. Selfie time!”

Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnefanten 2023. Foto: Ivory van Appeven.

Naar buiten ...

Je wereld wordt groter. Spullen nemen een steeds belangrijker plaats in. Je loopt letterlijk tegen een kunstwerk van kartonnen dozen aan. Het is Mathilde ter Heijne’s Life Inside Storage, die het contrast laat zien tussen de behoefte aan een eigen plek met persoonlijke spulletjes en de hoge prijs die mens en milieu hiervoor moeten betalen. 

Otobang Nkanga, Steel to rust meltdown, 2016. Collectie Bonnefanten.


Zaaloverzicht BINNENSTEBUITEN, Bonnefanten 2023. Foto: Ivory van Appeven.

BINNENSTEBUITEN toont werken uit de eigen collectie, zoals Otobong Nkanga, Tanja Ritterbex, Mathilde Ter Heijne, Philippe Coclers en de keramiekcollectie Polling. Aangevuld met enkele bruiklenen: Morena Bamberger en Joëlle Dubois.

Morena Bamberger, Ethereality, 2019. Courtesy van de kunstenaar. Foto: Manor Lux.


Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden