BACA Projects: Aura - Hao Liang
How to look at art from China: a sequel

Het project Aura is ontwikkeld door kunstenaar Hao Liang en schrijver Hu Fang in dialoog met het Bonnefanten en Van Eyck. Hao Liang (1983, Chengdu, China) presenteert in Aura in onderlinge samenhang zijn toegewijde onderzoek naar de Chinese kunstgeschiedenis en de Bonnefantencollectie. Hij toont een nieuwe serie lichtdrukken, een selectie kunstwerken uit de collectie van het Bonnefanten en werk van Van Eyck deelnemers SulSolSal en Damon Zucconi. Bij het project verschijnt een publicatie in samenwerking met het Musée National d'Art Moderne, Centre Pompidou (Parijs) en Vitamin Creative Space (Guangzhou, China), met essays van Catherine David (adjunct directeur, Musée National d'Art Moderne, Centre Pompidou), Hu Fang (schrijver) en Stijn Huijts (directeur Bonnefanten).

BACA Projects: Aura is een samenwerking van het Bonnefanten en Van Eyck ter gelegenheid van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2016, uitgereikt aan Cai Guo-Qiang (1957, Quanzhou, Fujian, China). Aura vormt tevens het tweede en laatste luik van het project How to look at art from China, dat wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mondriaan Fonds en het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Hao Liang werd in 1983 in Chengdu, Sichuan, geboren en behaalde in 2009 zijn Mastergraad aan de Chinese Painting Department of Sichuan Fine Arts Institute. Hao Liang heeft de laatste jaren regelmatig solo- en groepstentoonstellingen gehad, waaronder in het Hive Center for Contemporary Art (Beijing, China), het National Art Museum of China (Beijing, China), Sotheby's Gallery (Hong Kong), Sotheby's New York (New York, US), Basel Miami Beach Art (Miami, US), de Hakgojae Gallery (Seoul, Korea), My Humble House Art Gallery (Taipei, Taiwan) en BaselArt (Basel, Zwitserland).

Miniature burl wood