Liefde voor kunst bijbrengen! Dat is wat wij in het Bonnefantenmuseum doen. Kunst kijken en beleven leert je namelijk wat over jezelf en de wereld om je heen. 

In het Bonnefantenmuseum ontdekken leerlingen niet alleen hoe mensen 500 jaar geleden tegen de wereld aankeken, maar ook hoe kunstenaars op dit moment overal ter wereld nieuwe dingen verzinnen. Oude meesters, moderne iconen, maar ook hedendaags talent uit eigen regio of van internationale allure; ze vinden allemaal hun plek in het opvallende gebouw aan de Maas. Interactieve rondleidingen, muzikale onderonsjes, theatrale speurtochten en verrassende quizzen: al onze programma’s sluiten aan op het curriculum en bij de belevingswereld van uw leerlingen.

Dit schooljaar wordt het nóg gemakkelijker om het museum te bezoeken dankzij het initiatief ‘Limburg sponsort Limburg’ van Arriva. Leerlingen van groep 3 t/m 8 van Limburgse basisscholen kunnen namelijk gratis naar het museum reizen met het openbaar vervoer of met een touringcar tegen een gereduceerd tarief.

Heeft u vragen of speciale wensen? Neem contact op met de afdeling onderwijs reserveringen. Anderstalige rondleidingen hebben een meerprijs van €10,- per rondleiding.

Programma overzicht
Geschikt voor groep 1 2 3 4 5 6 7 8
Museumvisite X
Ra, ra, wat is dat? X X
Kunstwerkenfluisteraar X X X
Wat je kun(s)t ben je zelf X X X
Rap op de museumtrap X X X X
Klopjacht! X X X
Oud de kunst! X X

  

Bekijk het aanbod 

GRATIS VERVOER

Vervoer groep 3 t/m 8 Limburgse basisscholen
Limburgse schoolklassen kunnen in het schooljaar 2019-2020 met Arriva een bezoek brengen aan het Bonnefantenmuseum. Arriva betaalt de volledige kosten voor een OV-groepsticket voor schoolklassen (docent, kinderen en begeleiders tot een maximum van 35 personen) of 2/3 deel van de kosten van het vervoer met en touringcarbus van Arriva. Het OV-groepsticket is voor het reizen met het openbaar vervoer: (lijn)bus en trein. Het speciaal onderwijs kan ook gebruik maken van deze regeling. Voor de regeling geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Limburgse basisscholen kunnen middels deze regeling ook een bezoek brengen aan de andere twee provinciale musea: het Continium Discovery Center of Columbus Earth Center in Kerkrade of het Limburgs Museum in Venlo. Wel zijn er kosten verbonden aan het programma in het museum. Neem contact met ons op voor een museumbezoek en het organiseren van vervoer via onderwijs@bonnefanten.nl.

Vervoer kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang
Met het Arriva Cultuurkaartje kunnen kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang voordelig een bezoek brengen aan een aantal leuke bestemmingen waaronder ook het Bonnefantenmuseum! (Limburgse basisscholen en speciaal basisonderwijs kunnen gebruik maken van de gratis vervoersregeling). Op de website van initiatiefnemer Arriva vind je meer informatie plus de link om een Cultuurkaartje aan te vragen.

Contact

Wil je een reservering maken, heb je vragen over jouw reservering of speciale wensen voor jouw bezoek? Neem contact op met onze planners:

onderwijs@bonnefanten.nl
(+31) 043 3290193