Het Bonnefantenmuseum Fonds

In 2017 werd Het Bonnefantenmuseum Fonds in het leven geroepen. Als onafhankelijke inkomstenbron die nodig is om de extra impulsen voor het Bonnefantenmuseum te kunnen financieren. Het Fonds is ondergebracht bij het Elisabeth Strouven Fonds.

Doneren

Mecenaat aan de Maas

Het Mecenaat aan de Maas is een uniek netwerk van bedrijven en particulieren die zich zowel materieel als inhoudelijk willen engageren met het Bonnefanten in Maastricht. Ondernemende mensen staan met beide benen in de samenleving. Om te weten wat er leeft en om te worden geïnspireerd door andere inzichten. Cultuur is een 'must' voor ondernemende mensen. Een concert of een museum? Je komt er rijker vandaan. Maar ondernemende mensen hebben ook iets te bieden, ze kunnen iets terug doen voor de cultuur. Bijvoorbeeld door Mecenas te worden van Bonnefanten Maastricht. Daar is het museum mee geholpen, je krijgt er een mooi netwerk voor terug en je zit nog dichter op het vuur van de cultuur.

Als Mecenas kunt u genieten van allerlei privileges die variëren van een privé voorbezichtiging van een tentoonstelling tot exclusieve ontvangsten met gerenommeerde (internationale) kunstenaars en museumdirecteuren, atelierbezoeken, culturele uitstapjes, speciale voordrachten en meer.

Vrienden

De Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum (VVB) is een actieve vereniging, die het museum meer bekendheid geeft door het organiseren van tal van activiteiten voor haar leden. Op dit moment telt de VVB circa 350 leden. Door het lidmaatschap steunen Vrienden het museum niet alleen als 'ambassadeur' door het te promoten waar ze maar kunnen, maar ook financieel, want een vast gedeelte van de bijdrage van leden wordt gereserveerd voor het 'Aankoopfonds Vrienden' dat het museum in staat stelt aankopen mogelijk te maken.

Voor meer informatie, lid worden en contact mail naar vrienden@bonnefanten.nl.

Subsidienten en sponsors

Het Bonnefanten ontvangt structurele subsidie van de Provincie Limburg, die het grootste deel van de financiering (ruim 70%) van het museum voor haar rekening neemt. Er is ook incidentele steun van onder meer Gemeente Maastricht en de Vereniging Rembrandt.

Ook het bedrijfsleven heeft zich verbonden aan het museum. Het museum prijst zich gelukkig met partners als de BankGiro Loterij, DSM en het Mondriaan Fonds.