The Studio #8: Caroline Sarneel

In The Studio #8 nodigt Caroline Sarneel bezoekers uit om een andere frequentie te ervaren, de frequentie van gevoel.

Bonnefanten kondigt met enthousiasme de presentatie The Studio #8 met het intrigerende werk van Caroline Sarneel (Geleen, 1992), aan. De tentoonstelling belicht Sarneels unieke verkenning van de relatie tussen mensheid en natuur, waarbij ze schilderkunst en analoge fotografie combineert.

In The Studio #8 nodigt Sarneel bezoekers uit om een andere frequentie te ervaren, de frequentie van gevoel. Haar kunstwerken dragen elk een eigen emotie of vraag, maar vormen samen een harmonieus geheel. Ze creëert een geïsoleerde sfeer waarin de essentie van het bestaan voelbaar wordt.

"In het ideale geval hebben mijn werken geen uitleg nodig. In een ander geval kies ik ervoor dit te beperken, omdat woorden nooit kunnen bereiken wat het werk zelf kan vertellen. Ik probeer in mijn werkwijze, die van het alleenschap – niet te verwarren met eenzaamheid, maar te begrijpen als een afgezonderde staat van zijn die geen kwel, maar vreugde en ruimte voor heldere reflectie biedt – open te staan voor mijn natuurlijke omgeving.”, aldus Sarneel.

Sarneels artistieke visie draait om de contrasten tussen de nietige mens en natuur, waarbij ze het alleenschap van de mens in relatie tot de grootsheid van de natuur en het oneindige helaal onderzoekt. Haar werken weerspiegelen de essentie van het menselijk bestaan, waarin ze zich juist laat leiden door het mysterie en het niet-weten.

Caroline Sarneel

Caroline Sarneel is een opkomend talent in de hedendaagse kunstwereld. In 2022 behaalde ze haar bachelor in autonome beeldende kunst aan het Maastricht Institute of Arts. Sarneel ontving als vierde kunstenaar het prestigieuze Limburg Beeldende Kunst Stipendium, waardoor ze een zesmaandelijkse residentie kreeg aan de Jan van Eyck Academie en de kans om haar werk te presenteren in de tentoonstellingsserie The Studio in het Bonnefanten.

Noot voor pers: voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Esther Wagemans via pressoffice@bonnefanten.nl of 0031 (0)6 28 63 42 94.

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden