Wisseling in raad van toezicht Bonnefanten

Onlangs is Britte Sloothaak (rechts) toegetreden tot de raad van toezicht van het Bonnefanten. Op datzelfde moment namen we afscheid van Prof. Dr. Kitty Zijlmans (links) die acht jaar in de raad diende.

Kitty en Brigitte in Bonnefanten op de Treppenstrasse

Petra Stienen, voorzitter raad van toezicht, is verheugd met haar komst: “Met de toetreding van Britte Sloothaak is de raad van toezicht weer op volle sterkte. Britte is de perfecte opvolger voor Prof. Dr. Kitty Zijlmans, die wij dankbaar zijn voor haar advies, kennis en wijsheid”.

“We zijn verheugd met de komst van Britte! Haar liefde voor de museumpraktijk, ervaring in de kunstwereld en haar wetenschappelijke oriëntatie zijn onontbeerlijk voor het Bonnefanten.”, aldus Stijn Huijts (algemeen en artistiek directeur).

Britte Sloothaak (1984) is als kunsthistoricus, curator en promovendus verbonden aan het Curatorial Research Collective van de TU/e. Ze heeft een brede blik op hedendaagse ontwikkelingen in de museumwereld. Ze werkte twaalf jaar bij het Stedelijk Museum Amsterdam waarvoor ze lezingen, performances en tentoonstellingen ontwikkelde. Ook schreef ze aankoopvoorstellen voor de collectie en begon ze haar doctoraal onderzoek, die ingaat op de gedeelde geschiedenis tussen Nederland en Indonesië, en hoe dit verleden sporen heeft afgelaten in de collectie en tentoonstellingsgeschiedenis van het museum. En verder schrijft en doceert ze. Met haar praktijkervaring, wetenschappelijke invalshoek en haar netwerk is Britte de perfecte opvolger van Kitty Zijlmans.

De raad van toezicht ziet er vanaf 22 maart 2023 als volgt uit:

  • Petra Stienen (voorzitter)
  • Marian Duff
  • Bastiaan Klomp
  • Lieve Schouterden
  • Britte Sloothaak
  • Sem Wigman