Marian Duff (44) richtte in 2017 het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) op, in het hart van de Bijlmer. Met OSCAM focust zij zich naast het cureren van tentoonstellingen ook op het produceren van context programma’s waarbij educatie en participatie kernwaardes zijn voor jongeren en jongvolwassen in Nederland en ver daarbuiten. Sinds september 2021 is Duff als fellow verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar zij de komende drie jaar het begrip ‘museum’ onderzoekt. “Mijn aanvulling aan de raad van toezicht van Bonnefanten is mijn creatieve inzicht en vaardigheden, kennis van de sociale kaart van Nederland en vooral enthousiasme. En ik wil graag mijn bijdrage leveren door samen met de raad van toezicht te anticiperen op relevante signalen uit de samenleving en daar met behulp van kunst een dialoog over aan te gaan”, aldus Duff.

Bastiaan Klomp (43) wordt gedreven door het adviseren en stimuleren van besturen en partijen in ondernemerschap, het samenbrengen van mensen en groepen en het verder ontwikkelen van concepten. Klomp: “Met mijn passie voor kunst, cultuur, architectuur én mijn kennis over het ontwikkelen van een netwerk in de stad en provincie, draag ik bij aan de raad van toezicht en het Bonnefanten”. Klomp is in het dagelijks leven Algemeen Directeur van Thermae 2000 en onder andere President/Voorzitter van Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers.

Petra Stienen, voorzitter raad van toezicht, is verheugd met de komst van de nieuwe leden: “Met de toetreding van deze twee leden is de raad van toezicht uitgebreid met expertise en extra denkkracht op het gebied van artistieke inhoud, diversiteit en ondernemerschap”.
“We zien ernaar uit om met deze twee nieuwe leden de komende jaren het beste uit het Bonnefanten te halen”, aldus Stijn Huijts (artistiek directeur) en Els van der Plas (zakelijk directeur) Bonnefanten.

Met de wijzigingen in de raad van toezicht ziet deze er per 1 december 2021 als volgt uit:

  • Petra Stienen (voorzitter)
  • Marian Duff
  • Bastiaan Klomp
  • Rianne Letschert
  • Lieve Schouterden
  • Sem Wigman
  • Kitty Zijlmans

Marian Duff door Michiel van Nieuwkerk.jpgBastiaan Klomp2.jpgAfbeelding links: Marian Duff. Foto: Michiel van Nieuwkerk.
Afbeelding rechts: Bastiaan Klomp.