Te zien van 18 t/m 20 december via RTV Maastricht & op de Bonnefanten website

Bonnefanten, stichting Vier het Leven en stichting Met je hart hebben de handen ineengeslagen om een heuse tv-uitzending te maken van een nieuwe editie van Bonnefanten First Fridays. In deze episode staan kunst en ouderen in Maastricht centraal. Samen met, door en voor hen, stelden we een afwisselend programma samen. Onder de noemer Golden Oldies wordt het programma uitgezonden op RTV Maastricht: te zien in carrousel programmering vanaf zaterdag 18 december 19:00 uur tot en met maandag 20 december 15:00 uur. Vanaf maandag 20 december is de uitzending ook digitaal terug te zien via de website van Bonnefanten.

Bonnefanten First Fridays #3: Golden Oldies

In deze eerste tv-uitzending van de Bonnefanten First Friday krijgt een klein groepje ouderen de kans om een unieke dag in het museum te beleven en elkaar te ontmoeten. In een op maat gemaakt programma doen ze bijzondere ervaringen op, komen herinneringen boven en gaan ze met elkaar in gesprek. Zo krijgen ze een rondleiding langs een aantal highlights in het museum - zoals de nieuwe tentoonstelling van Grayson Perry: We Shall Catch it on the Beaches, de magische solotentoonstelling van Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre -  en een culinair hapje geheel passend bij de historische objecten in de nieuwe Maastrichtse Zilverkamer. Ook zingt speciaal voor deze bijzondere Bonnefanten First Friday de bekende sopraan Janine Kitzen het nummer “Memory” uit de musical CATS. Rob Mennen begeleidt haar op de piano. Tot slot krijgt een van de deelnemers de kans om via deze uitzending zijn eigen kunstwerken te tonen aan een breder publiek.

“Samen zijn en samen ondernemen maakt het leven leuker. Dat ervaren wij keer op keer tijdens onze waardevolle ontmoetingen en stamtafels in de horeca in Maastricht. Wij zijn het Bonnefanten en stichting Vier het Leven dankbaar voor deze mooie samenwerking en de verbindingen die hierdoor ontstaan. Samen verzachten we eenzaamheidsgevoelens bij kwetsbare ouderen.”, aldus Marion Tellings, coördinator stichting Met je hart Maastricht.

Bonnefanten maakte het met de twee stichtingen niet alleen mogelijk om met een select gezelschap ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Aangezien er vanwege corona maar een beperkt aantal gasten aanwezig kon zijn bij de opname, heeft het Bonnefanten aan ruim 400 ouderen – verbonden aan een van de twee samenwerkende stichtingen – een ‘Golden Oldies pakketje’ gestuurd. Hierin zit onder andere een uitnodiging om de uitzending te bekijken op RTV Maastricht, iets om de creativiteit aan te wakkeren en natuurlijk iets lekkers! Zo geven wij hen wat extra aandacht, een attentie om de aflevering te bekijken op RTV Maastricht, en het aanbod om hopelijk op een later moment een bezoek aan het museum te kunnen brengen.

 Begin 2020 startte Bonnefanten met het nieuwe publieksprogramma Bonnefanten First Fridays (BFF): elke eerste vrijdag van de maand een gratis avondopenstelling van het museum, waarbij met en voor lokale/regionale verenigingen, stichtingen en communities die avond het programma wordt bepaald en gemaakt. Met dit initiatief wil het museum nieuwe doelgroepen en nieuwe bezoekers bereiken door een tweevoudige wisselwerking: regionale gemeenschappen krijgen de mogelijkheid om zichzelf te tonen aan het publiek en maken zo tevens samen met hun achterban kennis met het Bonnefanten. Helaas is dit na de succesvolle edities van februari 2020 en maart 2020 door corona stil komen te liggen.

Over stichting Met je hart

Stichting Met je hart laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Van mooie momenten én van nieuwe vriendschappen. Dat doen we door structurele, waardevolle ontmoetingen voor hen te organiseren. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, bedrijven, organisaties, scholen en vrijwilligers doen ouderen weer mee in hun eigen buurt.
www.metjehart.nl

Over stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert sinds 2012 theaterbezoek voor senioren uit Zuid-Limburg. Samen uit samen genieten van deur tot deur onder begeleiding van een vrijwilliger. Op die manier hoopt de stichting haar bijdrage te leveren in het bestrijden van gevoelens van eenzaamheid. De stichting is blij met de samenwerking met het Bonnefanten en stichting Met je hart in Maastricht en omstreken. Vier het Leven is een voorstander van nog meer integraal samenwerken in de provincie Limburg om het belang van alle ouderen voorop te stellen.
www.4hetleven.nl

Sponsoren Bonnefanten First Fridays

Hoofdsponsor VriendenLoterij.
Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.