Bouw je eigen Bonnefanten!

Precies 25 jaar geleden ontwierp de Italiaanse architect Aldo Rossi ons indrukwekkende museumgebouw. Het gebouw staat vooral bekend om de met zink beklede koepeltoren (Cupola) en de lange trap, die midden in het gebouw staat en naar de tentoonstellingsruimten loopt. Door de jaren heen heeft het gebouw menig hart veroverd en is het niet meer weg te denken uit de Maastrichtse skyline.

Ter ere van het jubileum van het bijzondere gebouw biedt YOUNG OFFICE je de mogelijkheid om het museum zelf in huis te halen met deze vouwplaat. Deze vouwplaat is speciaal ontworpen door YO’er Dewi. Ideaal voor wanneer je thuis zit en zelf niet naar het museum kan. Hierbij is het een ontzettend leuke activiteit voor als je je verveelt en je je creatieve kant eens even wakker wilt schudden. Je hebt maar een paar materialen nodig, samen met een goede dosis enthousiasme!

Wat heb je nodig?
  • De vouwplaat, bij voorkeur geprint op stevig A4-papier
  • Lijm of dubbelzijdig plakband
  • Een schaar
  • Optioneel: kleurpotloden, stiften, of verf om het museum een kleur te geven
Hoe maak je je eigen museumgebouw?
  1. Download de vouwplaat hieronder en print deze
  2. Volg het stappenplan dat op de vouwplaat is vermeld
  3. Personaliseer je museum eventueel met kleur, glitter, stof etc.
  4. Deel je werk online en vergeet niet @_youngoffice en @bonnefanten te taggen en #bouwjeeigenbonnefanten , #youngoffice en #bonnefanten te gebruiken, dan kunnen wij hem ook weer delen!

DOWNLOAD VOUWPLAAT

Tip #1: altijd al een keer willen exposeren in een museum? Maak dan je eigen miniatuurkunstwerken en plaats ze waar je wilt in het gebouw. Vergeet er dan niet voor te zorgen dat het dak er ook af kan.

Tip #2: als je liever de werken uit de collectie van het Bonnefanten wil tentoonstellen in je museum, kun je de afbeeldingen van de website heel klein printen en die op de muren plakken.