Nederlandse Dansdagen 2022: Astrid Boons - Spatial Studies

Vanaf 30 september strijkt voor de 25e keer de Nederlandse Dansdagen neer in Maastricht. Het Bonnefanten is het podium voor Astrid Boons met haar creatieproces Spatial Studies.

Vanaf 30 september strijkt voor de 25e keer de Nederlandse Dansdagen neer in Maastricht. Het Bonnefanten is hét podium voor Astrid Boons met haar creatieproces Spatial Studies. Op 1 en 2 oktober zal het creatieproces te zien zijn om 12:00, 14:00 en 16:00 uur in de Cupola. Elk creatieproces duurt 20 minuten.

Het ticket voor Spatial Studies geeft tevens toegang tot de rest van het Bonnefanten.

TICKETS

Creatieproces Spatial Studies

Astrid Boons was in 2021 een van de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen MaastrichtSpatial Studies bestaat uit verschillende, losse studies die een startpunt vormen voor een nieuw werk van Astrid Boons dat in 2023 in première gaat.

Deze studies vertrekken vanuit de vraag: Hoe gaan we als mens om met een wereld die in een constante technologische transformatie verkeert? In een wereld die steeds meer verbonden is via digitale media? Hoe moeten we ons aanpassen aan een constant veranderende omgeving die steeds verder van ons lijkt te staan? Boons reflecteert vanuit het lichaam en onderzoekt wat voor sporen deze technologische omgeving in ons lichaam achterlaat en zo ons innerlijke zijn en identiteit beïnvloedt. Horen we binnenkort nog thuis op deze wereld of moeten we ons op onomkeerbare wijze aanpassen om thuis te kunnen zijn?

Samen met componist Miguelángel Clerc Parada onderzoekt Boons hoe deze studies zich verhouden tot de Cupola van het Bonnefanten. Dit is ook het eerste moment dat Boons haar onderzoek deelt met een publiek en ontdekt hoe zij een actief deel kunnen worden van het creatieproces.

Kijk voor meer informatie en tickets op de

website van de Nederlandse Dansdagen 2022

.

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden