• Museumnacht Art Appetizer
  • 2021-10-22T19:00:00+02:00
  • 2021-10-22T23:00:00+02:00
  • Noteer in je agenda alvast een ‘Save the Night’ op vrijdag 22 oktober 2021, want dan zet Museumnacht Maastricht haar tanden eindelijk weer in een smaakvolle Art Appetizer.

Here We Are

Noteer in je agenda alvast een ‘Save the Night’ op vrijdag 22 oktober 2021, want dan zet Museumnacht Maastricht haar tanden eindelijk weer in een smaakvolle Art Appetizer. Niets is zeker, behalve dat de nacht er zal zijn - nu meer dan ooit - voor die waardevolle fysieke ontmoeting met kunst, de stad en elkaar! Hoe het programma eruit gaat zien, van hoe laat en tot welke avondklok, hoe intiem of groots het wordt en waarvoor je wel of niet tickets of timeslots moet reserveren is nog niet bekend. Zoals iedereen inmiddels gewend is van Museumnacht Maastricht: verwacht vrijdag 22 oktober 2021 niks (normaals) behalve alles (anders)!

Datum: 22 oktober 2022
Tijd: 19:00 - 23:00

TICKETS & MEER INFO

Here We Are, Museumnacht Maastricht 2021

Hoewel menigeen inmiddels snakt naar een ‘All Out, Art Night Out’, is Museumnacht Maastricht zich er maar wat van bewust dat dit niet alleen geldt voor liefhebbers van de Nacht. Van unieke ontmoetingen tijdens de Nederlandse Dansdagen en vrije dansmomenten in de Muziekgieterij tot sfeervolle filmavonden bij Lumière: de gehele kunstwereld en het nachtleven kijken hoopvol ernaar uit om eindelijk weer hun passie te kunnen delen met een live publiek. Museumnacht Maastricht kiest daarom ervoor om op vrijdag 22 oktober met 'Here We Are' vooral een zo inclusief en krachtig mogelijk lichtpunt aan de culturele horizon te plaatsen alsook op symbolische wijze de spotlight te zetten op de (veer)kracht van kunst, het belang van samenwerken en het talent dat door de 1,5 meter realiteit nog niet het daglicht heeft mogen zien. En de jubileumballonnen, verjaardagslingers en feestconfetti? Die bewaart Museumnacht Maastricht nog even op zolder - en wel tot vrijdag 8 april 2022.

De Nacht Geeft Zich Bloot

Geen enkele Museumnacht Maastricht is hetzelfde, maar dat geldt meer dan ooit voor vrijdag 22 oktober 2021. De nu nog onbekende COVID-19 realiteit, veiligheidsrichtlijnen en 1,5 meter maatregelen voor het najaar zorgen ervoor dat 'Onder Voorbehoud' eerder regel dan uitzondering is. Echter, één gegeven blijft wel als een paal boven water staan; Museumnacht Maastricht is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren, comfortzones te doorbreken, te experimenteren en tradities los te laten. In plaats van zich blind te staren op dat wat (niet) mogelijk, haalbaar, wenselijk of normaal is, omarmt Museumnacht Maastricht het onbekende en geeft zich volledig bloot. Eenmalig gestript van extra elementen als verlichting, bussen, drukwerk, advertenties en een-ticket-voor-alles-systeem gaat Museumnacht Maastricht back-to-basics om het culturele speelveld alle ondersteuning, vrijheid en ruimte te geven om samen de deuren wagenwijd open te zetten op vrijdag 22 oktober 2021!

Bekijk de website van Museumnacht Maastricht voor meer informatie.

Hoofd afbeelding: Robert Lang, The Emancipation of Judy