Met I'm Listening draait Pianist Marnix van de Poll de rollen om. Marnix is toehoorder van bezoekers, die zijn gasten zijn. Hij luistert aandachtig naar elke gast en beantwoordt ieder gesprek rechtstreeks met een muzikale improvisatie.

Met I’m Listening draait pianist Marnix van de Poll de rollen om. Marnix is toehoorder van bezoekers, die zijn gasten zijn. Hij luistert aandachtig naar elke gast en beantwoordt ieder gesprek rechtstreeks met een muzikale improvisatie.

Luisteren wordt letterlijk tot kunst verheven

In het door beeldend kunstenaar Dré Wapenaar ontworpen Luisterpaviljoen nodigt pianist Marnix van de Poll zijn gasten uit voor een unieke en intieme muzikale dialoog. Een persoonlijk gesprek tussen artiest en bezoeker in een tijd waarin nabijheid juist zo belangrijk is. I’m Listening is een performance in museale context, die luisteren tot kunst verheft.

Je werkelijk gehoord voelen

Vertrekkend vanuit kwetsbaarheid en werkelijk luisteren zonder oordeel zal Marnix in het Luisterpaviljoen doorlopend een-op-een gesprekken voeren met museumbezoekers. Overige aanwezigen kunnen meeluisteren met koptelefoons. Direct na elk gesprek antwoordt Marnix met een vrije improvisatie.

Luisterpaviljoen in het Bonnefanten

Marnix van de Poll voert het muzikale dialoog op in het Bonnefanten op de volgende datums:

  • Zaterdag 3 december, 11:00 - 17:00 uur (doorlopend)
  • Zondag 4 december, 11:00 - 17:00 uur (doorlopend)

Een gesprek met Marnix reserveren

Graag een gesprek voeren met Marnix? Reserveer dan een plekje voor de eerstvolgende editie in het Bonnefanten bij Carolien Beenhakker. Bezoekers en (mee-)luisteraars hoeven niet te reserveren, die zijn altijd welkom!

Reizende performance

I’m Listening reist 10 weekenden langs 10 musea in 2022-2023:

Overige data en musea zullen spoedig volgen. Kijk voor actuele informatie op de website van Crazy Initiatives.

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Mondriaan Fonds, Fonds21, BNG Cultuurfonds, Hendrik Muller Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, Van den Berch van Heemstede Stichting, That's Mail, Eden Hotels, Piano's Maene. 

Headerbeeld: ©Ruben Visser

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden