Op zaterdag 29 oktober spreken Huub Smeets en Clément Mantz, zoon van Werner Mantz, over het werk en het leven van topfotograaf Werner Mantz. De lezing is Nederlandstalig. Lees verder!Op zaterdag 29 oktober om 11.00 uur nemen Huub Smeets en Clément Mantz je mee in het veelzijdige oeuvre van fotograaf Werner Mantz (Keulen, 1901 – Maastricht, 1983). Van architectuur tot portretfotografie, zijn levenswandel en vrije werk, alsook de diverse (kunst)historische periodes in Keulen en Midden- en Zuid-Limburg. Mantz was overal in thuis.  

Wist je bijvoorbeeld dat Mantz de wegen van Limburg, de Mijnen en de Limburgse industrie in de dertiger jaren projectmatig vastgelegd heeft? Veel van die gebouwen zijn nu als Rijksmonument aangewezen en worden zo beschermd. Voor sommigen kwam dat te laat, zoals de beroemde Koeltorens van de Staatsmijn Emma die in 1983 gesloopt werd. 

Vind je het leuk om meer te weten over het werk en het leven van Werner Mantz? Meld je dan nu aan voor de lezing. Na afloop van de lezing kun je op eigen gelegenheid de tentoonstelling Werner Mantz: The Perfect Eye bekijken. Ook Clément Mantz zal op zaal aanwezig zijn. 

  • Datum: zaterdag 29 oktober 2022
  • Tijd: 11:00 uur (ca. 1-1,5 uur)
  • Waar: Bonnefanten, Avenue Ceramique 250, 6221 KX Maastricht
  • Entree: gratis toegang op vertoon van een geldig entreebewijs
  • Aanmelden: voor 25 oktober via clementmantz@home.nl (e-mail Stichting Werner Mantz)

Kun je zaterdag 29 oktober niet? Op zondag 11 december wordt er nog een lezing gegeven. Schrijf deze datum alvast in je agenda. 

The Perfect Eye

Wereldwijd wordt Mantz gezien als een van de belangrijkste architectuurfotografen van zijn tijd en van de stroming het Nieuwe Bouwen. Dit is slechts een onderdeel van zijn veelzijdige werk. Mantz neemt in de geschiedenis een unieke plek in door zijn beeldtaal, gebruik van natuurlijk licht en vakmanschap; Mantz had het perfecte oog.  

Met circa 300 (vintage) beelden toont de tentoonstelling The Perfect Eye in het Bonnefanten zijn vakmanschap, de verscheidenheid van zijn fotografie en daarmee de verschillende verhalen.  

Meer weten over de tentoonstelling The Perfect Eye?

LEES VERDER


Headerbeeld: Werner Mantz, Portret van een vrouw, 1935. ©Werner Mantz/Nederlands Fotomuseum 

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden