OFFprojects is een danserscollectief, afkomstig van o.a NDT en Batsheva Ensemble, rondom choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Met beweging als uitgangspunt, creëren zij werk waarin dans, muziek, tekst en beeld samenkomen.

In Interval werkt OFFprojects samen met de veelgeprezen interdisciplinaire kunstenaar Gosse de Kort. Samen onderzoeken ze de ruimte tussen dans en architectuur. Het project brengt de subtiele bewegingstaal van Ben-Tal in interactie met de hypnotiserende kinetische installatie van De Kort. Interval nodigt de toeschouwer uit om de ruimte te beschouwen als een sociale, mentale en emotionele bron.

De theaterpremière van Interval is op 15 oktober in Den Haag, maar speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteren de makers een unieke versie van het stuk; een choreografische installatie. Interval zal een aantal dagen de meditatieve ruimte van de iconische 'kapel' van het Bonnefanten innemen.

De installatie is doorlopend te bezoeken binnen de openingstijden van het museum van 11:00-17:00 uur. Korte dansinterventies zullen dagelijks plaatsvinden om 12:00, 13:00, 15:00 en 16:00 uur.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Interval, is er een contextprogramma, dagelijks om 14:00 uur in het auditorium van het museum:

Alle activiteiten duren 45 minuten. Het publiek kan ervoor kiezen om de installatie en interventie voor of na deze activiteiten te bezoeken.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van de Nederlandse Dansdagen 2021.

PROGRAMMA NEDERLANDSE DANSDAGEN