• In Eye Filmmuseum: Laure Prouvost
  • 2022-04-26T19:30:00+02:00
  • 2022-04-26T21:15:00+02:00
  • Tijdens deze avond voert Prouvost de performance Deep See Blue uit en gaat ze in gesprek met Martha Kirszenbaum. Behalve de fragmenten uit Eye’s collectie vertoont Prouvosts eigen films They Parlaient Idéale (2019) en Dit Learn (2018).

Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Bonnefanten nodigde Eye Laure Prouvost uit om een duik te nemen in de collectie. Samen met Martha Kirszenbaum, de curator van Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre, selecteerde ze korte historische films en fragmenten die te maken hebben met haar eigen werk: over magie, de onderwaterwereld, Venetië, en het surrealistische Droompaleis van de negentiende-eeuwse Franse postbode Ferdinand Cheval.

Programma

Tijdens deze avond voert Prouvost de performance Deep See Blue uit en gaat ze in gesprek met Martha Kirszenbaum. Behalve de fragmenten uit Eye’s collectie vertonen we ook Prouvosts eigen films They Parlaient Idéale (2019) en Dit Learn (2018).

Locatie: Eye Filmmuseum, Amsterdam
Tijd: 19:30 - 21:13 uur
Entree: tickets via de website van Eye

MEER INFO EYE

Het project Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre, dat ze voor de Biënnale maakte, is momenteel te zien in het Bonnefanten. Centraal staat de korte film They Parlaient Idéale (2019), waarin een groep artiesten een road trip onderneemt: van een Parijse buitenwijk via Marseille naar Venetië. Onderweg nodigt de kunstenaar je uit om op zoek te gaan naar de dingen die ons verbinden, ondanks onze verschillen, ongeacht onze leeftijd, taal of herkomst.

 TENTOONSTELLING

Eye Poster, Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre

Header: Laure Prouvost, They Parlaient Idéale, 2019, video still. Courtesy the artist.