Zondag 15 mei vindt in het Bonnefanten de finissage van de tentoonstelling Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre van kunstenaar Laure Prouvost plaats. Op de laatste dag dat deze uitzonderlijke tentoonstelling is te zien, is er een kunstenaarsgesprek met Laure Prouvost, Melanie Bonajo en Martha Kirszenbaum, en vindt er een performance van Melanie Bonajo plaats.

Datum: zondag 15 mei
Tijd: 14:30 - 16:00u
Entree: gratis op vertoon van geldig museum entreebewijs

Reserveer een plek via events@bonnefanten.nl

Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre. Installation view, Bonnefanten 2021/2022 Photo by Peter Cox
Laure Prouvost: Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre. Installation view, Bonnefanten 2021/2022. Photo by Peter Cox

Info & programma

Zondag 15 mei 2022 is de laatste kans om in het Bonnefanten de grote solotentoonstelling te zien van de Franse kunstenaar Laure Prouvost, Deep See Blue Surrounding You / Vois Ce Bleu Profond Te Fondre.
 
Ter gelegenheid hiervan gaat Laure Prouvost in het Bonnefanten in gesprek met de Nederlandse kunstenaar Melanie Bonajo. Beiden zijn vooraanstaande kunstenaars die hun land, respectievelijk in 2019 en 2022, vertegenwoordigden op de Biënnale van Venetië. Het gesprek wordt begeleid door Martha Kirszenbaum, de curator van Prouvosts tentoonstelling in het Franse Paviljoen op de Biënnale van 2019.
 
Ook in hun kunst zijn er overeenkomsten tussen Prouvost en Bonajo te vinden. Ze creëren grote, vaak sprookjesachtige installaties met film en performance waar de bezoeker in wordt ondergedompeld. Scherpe analyses en statements rond intersectioneel feminisme, structuren van macht, en de invloed van de mens op het klimaat en de wereld worden op een magische en ontroerende manier overgebracht op het publiek. Vragen die tijdens dit kunstenaarsgesprek aan de orde kunnen komen zijn: Vanuit welke denkbeelden werken de kunstenaars? Hoe kijken ze aan tegen elkaars werk? En wat betekent het om je land te vertegenwoordigen op een van de grootste kunstmanifestaties ter wereld? Op 15 mei spreken Prouvost en Bonajo openhartig over hun werk en hun inzichten.