Het werk van Antoine Peters begon op de catwalk, maar begeeft zich nu meer op de terreinen van mode, kunst en architectuur. Binnen zijn werk legt Peters voortdurend de relatie tussen kleding en het menselijk lichaam. Een belangrijk element in het werk van Peters is dat hij constant speelt met perceptie. De ruimte waarin het kledingstuk zich bevindt is hierbij even belangrijk als het kledingstuk zelf.

Met zijn werk doorbreekt Peters de traditionele relatie tussen toeschouwer en object. Hij verandert het perspectief van de kijker en tovert met zijn werk een glimlach op ieders gezicht.

"Kleding is zo fascinerend omdat het dicht tegen het lichaam zit en in staat is om je beweging, gevoel of omgeving te beïnvloeden, maar toch hoeft het helemaal niet functioneel te zijn. Het is niet nodig dat een kledingstuk het lichaam gehoorzaamt en het heeft zelfs geen fysieke gastheer nodig om aan zijn kracht te komen of zelfs krachtiger te worden!

Behalve de kleding zelf, wil ik vooral de geest van mensen verruimen. Ik wil dat dit spiritueel circulair is – dat daarin fantasie en werkelijkheid zich continu vermengen en naast elkaar bestaan. Ik wil dat mijn werk een tegenwicht biedt aan het consumentisme en er bewustwording aan toevoegt, een emotionele herwaardering van de (te grote hoeveelheid) kleding die er al is, zonder zelf nog meer te maken." - Antoine Peters

Foto: Laura Knipsael