De Bonnefanten First Fridays Keep it rolling want vanaf 2 oktober beginnen we weer!

De eerstvolgende editie zal plaatsvinden op vrijdag 2 oktober van 20:00 tot 23:00. De avond is gratis en je kunt gewoon binnenlopen zonder reservering. We hebben wel een maximale capaciteit van 150 personen. Kom dus verspreid over de avond om het voor ons en voor jezelf zo fijn mogelijk te maken!

Deze editie zal Stadsnomade een deel van het museum transformeren tot een kleine proeftuin voor skate en urban cultuur. Verwacht tricks en skateboard actie op de miniramp, een deejayset, de video première van 'Izzy Banani' in het auditorium en live street art door lokale kunstenaars op de buitenplaats. Daarnaast is natuurlijk het gehele museum deze avond gratis te bezoeken.

Kom je ook? Laat het ons weten via Facebook!

Wanneer: vrijdag, 2 oktober
Hoe laat: 20:00 - 23:00u
Entree: reserveren niet nodig en gratis toegang!
Waar: Bonnefanten

BFF 2 - YO Take Over - Photo Guy Houben

Wat zijn Bonnefanten First Fridays?

Communities claimen het museum

Musea zijn de schatkamers van de samenleving waarin verleden en heden samenkomen. Ze zijn het geheugen van stad, streek en land en bieden nieuwe vensters op de wereld of vergroten de bestaande vensters. Juist in deze tijd, waarin alles draait om zelf ervaren en beleven, zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn plekken voor bezinning, verwondering, verbazing en ontroering, allemaal emoties die musea een intrinsieke waarde geven. Vanzelfsprekend moet dit voor iedereen bereikbaar zijn.

Elke eerste vrijdagavond van de maand, tijdens Bonnefanten First Fridays (#BFF), geven wij de sleutel van het museum uit handen. Elke maand nodigen we een verrassende vereniging, club, stichting of sub-cultuur uit om de sleutel aan te nemen en een avond naar eigen voorkeur in te richten. Als uitgangspunt voor het programma nemen ze de collecties oude en hedendaagse kunst of de tijdelijke tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn. De bezoeker verandert hiermee van een toeschouwer in een deelnemer of zelfs co-creator.

Hoofd sponsor BankGiro Loterij.
Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.

WWFB08~1.JPG

BFF 2 - YO Take Over - Photo Guy Houben

Workshop BFF, Photo: Manor Lux

BFF 2 - YO Take Over - Photo Guy Houben