Neem de mogelijkheid om de Werner Mantz route op eigen initiatief te lopen inclusief audiotour.

Wandel met de Bonnefanten audiotour naar dé plekken in Maastricht die topfotograaf Werner Mantz vaak in de vroege ochtenduren met zijn camera vastlegde. Sommige locaties lijken vrijwel onveranderd. Andere plaatsen doen een beroep op je inlevingsvermogen. Volg de romantische blik van Mantz om het vervlogen uiterlijk van de oude stad te ontdekken.

Bekijk de flyer en beluister de audiotour over Werner Mantz. Een stadstour waar heden en verleden elkaar ontmoeten!

FLYER AUDIOTOUR (NL)

AUDIOTOUR (NL)

Getroffen door het licht, dat de stad weemoedig leek te stemmen, was Werner Mantz al bij zijn eerste bezoek gewonnen voor Maastricht. Hij was op weg met de motor naar Brussel, maar bleef een zondagmiddag samen met zijn kameraad en compagnon Karl Mergenbaum hangen in onze stad en sindsdien liet Maastricht hem niet meer los. Uiteindelijk waren het de omstandigheden die hem noopten zijn geboorte- en woonplaats Keulen te verlaten en te verruilen voor de stille provincieplaats aan de Limburgse Maas, want het was het zilveren licht van de Maas, waarin hij zijn bestemming vond.

‘Hij vond er de beelden van zijn hart en schrijvend met licht was het hem gegeven die beelden vast te houden en voor ons te bewaren’ - Willem K. Coumans

De beelden zoals beschreven in bovenstaande quote, worden tijdens de wandeling teruggehaald en besproken.

Hoofdafbeelding: Werner Mantz, Stokstraat, 1950. ©Werner Mantz