Minne Kersten onderzoekt de verwevenheid van menselijke emoties met architecturale ruimtes. Meer weten over haar werk? Kom dan langs voor het kunstenaarsgesprek op 8 juni!


Minne Kersten onderzoekt de verwevenheid van menselijke emoties met architecturale ruimtes. Een gebouw als plaats bestaat fysiek, maar wordt door mensen ook psychologisch ingevuld met gevoelens en herinneringen verbonden aan de plek. Kersten is specifiek geïnteresseerd in hoe deze ruimte, wanneer zich iets traumatisch afspeelt, verandert. Hoe doet ze dat? Ontdek meer over haar werk tijdens de Artist Talk op donderdag 8 juni.  

The Same Room

Met The Same Room creëert Minne Kersten op basis van persoonlijke ervaringen een fictionele wereld bestaande uit een installatie, schilderijen en een beeldhouwwerk. De emotionele impact wordt door middel van water verbeeld. Via deze verschillende media onderzoekt Kersten de mogelijke interpretaties van suggestieve beelden. Welk verhaal creëert de toeschouwer?

Tijdens de Artist Talk zal ook de nieuwe film van Kersten worden getoond. In samenwerking met het Deltares Instituut filmde ze in een zelfgemaakte filmset een slaapkamer die bewust ondergelopen is met water. 

Minne Kersten, The Same Room (still), 2023

Deze Artist Talk is een onderdeel van de tentoonstelling The Studio #7: Minne Kersten, te zien t/m 11 juni in Bonnefanten.

Datum

Donderdag 8 juni 2023

Tijd

15:00 - 16:00 uur

Waar

Bonnefanten

Aanmelden

Vóór maandag 5 juni via events@bonnefanten.nl

Entree

Gratis toegang op vertoon van een geldig entreebewijs

Hoofdafbeelding: Minne Kersten, The Same Room, 2022. Courtesy van de kunstenaar en Annet Gelink Gallery. Foto: Roos Quakernaat.

Nutezien

Geen resulaten gevonden.
Bezig met laden