• Art Rocks: Hoe klinkt een kunstwerk?
  • 2021-04-13T00:00:00+02:00
  • 2021-05-08T23:59:59+02:00
  • Kijk jij 23 april naar de uitzending? Wil jij weten hoe onze kunstwerken klinken? Lees verder.

Art Rocks presenteert in samenwerking met BNNVARA een online editie Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk?. De competitie daagt muzikanten uit om een muzikale vertaling te maken van een kunstwerk. In de 14 afleveringen neemt Cesar Majorana je mee in het museum en spreekt met ambassadeurs Kovacs, S10 en Sef. Uiteindelijk mochten 88 deelnemers voor hun gekozen kunstwerk optreden. Uit de museumrondes kiest de jury 7 finalisten voor de zinderende finale in Paradiso. De 8e finalist wordt gekozen uit publieksstemmen.

Vanuit je woonkamer kun je straks nieuwe muziek ontdekken en toch nog een beetje kunst en cultuur snuiven. Deze aflevering is het Bonnefanten in Maastricht aan de beurt!

Praktische informatie

Datum

Vrijdag 23 april 

Tijd

20:00 - 20:25

Waar?

Te zien via ArtRocks.nl of NPO2 Extra

Hoe klinkt een Brueghel? Of een Kahlil Joseph? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt jou uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van 15 verschillende musea. Sef ging je al voor en koos voor het werk BLKNWS van Kahlil Joseph dat te zien is in het Bonnefanten.

You are now rocking with the best!

Het is eindelijk zover, er is bekend welke artiesten doorgaan naar de museumrondes! 

Deze editie hebben meer dan 300 artiesten zich aangemeld voor Art Rocks. De jury heeft uit alle inzendingen 84 acts gekozen, samen met 14 publieksfavorieten zijn er in totaal 98 acts door naar de museumrondes. Tijdens de museumrondes wordt er gestreden voor een finaleplek en een optreden in Paradiso. Hoe vet is dat?