header
M2LIVE 2006 was een mega succes in vele opzichten!
Van 14 uur tot 2 uur 's nachts bruiste het van de activiteiten in het museum. Doorlopend was er van alles te doen zoals muziek, dans en films. Ook de rondleidingen door de juniorgidsen en de workshops werden goed bezocht. Alles bij elkaar heeft het Bonnefanten die dag 2300 bezoekers gehad! Kijk hieronder naar de vele foto's die er tijdens M2LIVE gemaakt zijn

Foto's: HUM            

Jongeren organiseren MuseumMarathon in het Bonnefanten

Onder de titel ‘M2LIVE' vinden jongeren op zaterdag 11 februari 2006 een podium in het Bonnefantenmuseum Maastricht. M2LIVE is dé dag waarop jongeren het in het museum voor het zeggen hebben! Ze spelen een belangrijke rol in de organisatie van het evenement, zijn plaatsvervangend museummedewerker en stelen de show met zo'n pakweg 75 optredens. Het programma duurt van 14.00 - 02.00 uur ‘s nachts en is daarmee de eerste echte MuseumMarathon. Deze dag is een gezamenlijk initiatief van CODE 043 en het Bonnefantenmuseum.

De twaalf uur durende Marathon bestaat uit een middagdeel van 14 tot 18 uur (met o.a. rondleidingen door jongeren) en een avondprogramma van 20 tot 24 uur. Dan sluit het museum en gaat het feest door in café Ipanema met

GROOVESUM ( met DJ WesSoul en Saxofonist IJsbrand van 't Zand). Gratis entree voor iedereen die er jonger uitziet dan 25 jaar.

Van 14 tot 18 uur kunst kijken met jongeren

Heb je al kennisgemaakt met onze stervende Adonis en ken je het verhaal van Simon en Pero? Wil je ons nieuwste voorstel tot aankoop, Ages van Gilbert en George, eens zien? Dan willen we je uitnodigen om met een van onze kersverse museumgidsen mee te lopen. Deze jongeren hebben zich de afgelopen weken namelijk intensief verdiept in collecties en tentoonstelling van het Bonnefantenmuseum en kunnen daar een mooi verhaal over houden.


Bands in de toren van café Ipanema
Vanaf 14 uur kun je luisteren naar optredens van totaal verschillende bands zoals Lost Culture die bestaat uit een mix van verschillende nationaliteiten; Innovate winnaar van de Kunstbende Limburg; INFA de popprijswinnende band uit Sittard; Funky do Brasil met conservatoriumstudenten die swingende Braziliaanse muziek spelen en PIKKATRILLAZ een Maastrichtse hiphop formatie.

Optredens op de museumtrap
Op het meest centrale podium komt van alles aan bod zoals de bekende dichter Quirien van Haelen, het zangduo Raan & Nuria, de rappers Sadullah en Iman, performances en een modeshow van Sophie Nelissen. Wegens succes herhaald de zangeres Esther van der Heyden en tussendoor chillen met muziek van DJ Wendy en DJ Fabrice.

Dance op de afdeling hedendaagse kunst
Sierlijke dans tussen de kunst met PARAPARA, een Japanse dans van Stefanie Joosten c.s.; vernieuwende buikdans van Dacia Domenica Miesen; flamenco, een Latin stijldansshow en streetdance. ‘s Middags is er een Breakdance Battle waarvoor je je tijdens de dag zelf kunt opgeven.

‘Classic' en meer live in de museumzalen
Veel muziek van deelnemers aan het Prinses Christina Concours zoals Alexandra van Beveren die de 3e prijs won met viool, een optreden met mandoline van Nadine Podbevsek maar ook een jazztrio van Bo Zwarts en een optreden met marimba door Patrick Schmeits.

's Avonds workshops in het museum
Heb je een passie voor dichten, hou je van tekenen of wil je zelf een keer de flamenco dansen? Van 20 tot 24 uur zijn diverse workshops in het museum. Dichten kun je met Quirien van Haelen, die met zijn gedicht Côte d'Azur de voorpagina van De Volkskrant haalde, te gast was bij o.a. PaPaul en schrijft voor BNN en MTV. En met de ‘illustere' illustrator Marco Jeurissen maak je cartoons van de schilderijen in het museum. Wees er snel bij want vol=vol.


Meer info?
Bekijk het complete programmaboekje